måndag 16 april 2007

Valvecka...

Ja, nu är det så dags, den tjugoandra april går Frankrike till val. Förra gången, 2002, var jag där och upplevde det val som var en sån chock och katastrof för många. Det var det val då Le Pen gick till andra omgången och det var ett val då många fransyskor och fransoser struntade i att rösta. Jag har vid tidigare tillfälle skrivit om detta här.För den som är intresserad, fransktalande men inte särkilt insatt har jag lagt upp en del länkar till informationssidor om valet och en länk till Ségolène Royals kampanjsida. Socialisten Ségolène Royal kan bli Frankrikes första kvinnliga president, vilket vore stort i sig. Vad som är viktigare är att det isåfall skulle innebära att Frankrikes regering för första gången på mycket länge skulle vara socialistisk och att Frankrikes politik förhoppningsvis skulle ta en ny, bättre, riktning.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Daniel sa...

Ja, man kan ju hoppas. Men tyvärr ser det inget vidare ut i opinionsmätningara, åtminstone inte i dem som publiceras på wikipedia.

Daniel sa...

Uppdatering: det tycks nu som Royal knapppar in!

Catti Ullström sa...

Ja, dessutom ska vi inte glömma att opinionsmätningarna 2002 var rätt mycket ute och cyklade... Så jag tänker hoppas. :)