tisdag 5 juni 2007

Fira republikens dag på nationaldagen!Imorgon är det den 6 juni. Sveriges nationaldag. Vi firar Sveriges nationaldag till minne av att Gustav Eriksson utropades till kung av ett självständigt Sverige den 6:e juni 1523. Det känns inte så aktuellt idag och vi svenskar hör kanske till de allra sämsta när det gäller att fira vår nationaldag. Kungen och drottningen firar och en del viftar med flaggor men många av oss gör mest ingenting.

Hursomhelst, nu för tiden är ju nationaldagen helgdag och det är kanske idé att göra något vettigt. Förutom att det är nationaldag är det också republikens dag. För oss som tycker att Sverige bör införa republik är det dags att uppmärksamma dagen och för er som är mer monarkistiskt lagda är det dags att försvara ert ställningstagande!

För boende i Stockholm annordnar Republikanska Föreningen ett firande och debatter om monarkins framtid och republikens eventuella införande i Sverige de arrangerar också firanden på andra håll, exempelvis i Lund, mer info finns på hemsidan). Det hela börjar 12.30 imorgon och pågår till 14.30, platsen för firandet är Mynttorget i Stockholm och det är fri entré. För mer info, se Republikanska Föreningens pressmeddelande, här.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: