lördag 21 juli 2007

Fotboll ÄR politik!


Idag spelar Manchester City mot Carlstad United (a.k.a ett låtsas-lag från Värmland, det enda riktiga laget är förstås Degerfors som för i övrigt också spelar idag). Svennis kommer hem till Värmland med det nya laget.

Jag vet att det finns de som säger att fotboll är fotboll, att fotboll inte har något med politik att göra. Men låt oss vara ärliga, det allra mesta här i världen har med politik att göra, och Svennis kan verkligen välja sina lag. Först tränade han Lazio, och det är ingen hemlighet vilken ideologi det laget alltid flörtat med. Nu tränar han så Manchester City, ett lag som sponsras av Thaksin, Thailands avsatte premiärminister. Thaksin avsattes delvis för sina brott mot mänskliga rättigheter, delvis för att andra ville åt makten och delvis för att han var otroligt korrupt. Thaksin är en man som är efterlyst i sitt eget hemland för sina korrupta affärer. Vem äger egentligen de pengar Manchester City tar emot från Thaksin? Vilket budskap skickar City ut när de tar emot pengarna från Thaksin? Thaksin är ok. Det spelar ingen roll vad han har gjort och vart hans pengar kommer ifrån, pengar är pengar och fotboll kostar.

Jag tänker inte se matchen. Carlstad United är inte ett riktigt lag, Svennis är inte en riktig värmlänning och Manchester City är på min svarta lista.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Margaretha sa...

Hej!
Vill instämma i din analys, det är orena pengar som betalar fotbollsklubben Manchester City. Det är upprörande och ett tecken i tiden kanske att få tycks bekymra sig. Och som medlem i en Degerforssupporterfamilj så blev jag irriterad över det osportsliga i att förlägga matchen mellan Carlstad United och MC en speldag då Degerfors spelar hemma och på exakt samma tid. Och ingen reagerar! Jag ser hellre Degerforsmatchen! Heja röda-vita laget!

Catti Ullström sa...

I hear you!!

Fotavtryck i Asien sa...

Strålande inslag, det enda som är lite småkul med det hela är att Thaksin degraderats till division ett.

Hade Svennis som exempel tränat ett lag som ägdes av Pinochet eller någon annan mer i vår del av världen känd förtryckare hade det varit ett annat liv. att Svennis mycket väl vet vad det handlar om bevisas i det att han kallar Thaksin för ägaren istället för att nämna ärkeskurken vid namn.

STOPPA MATCHEN,,visst försent nu..

Catti Ullström sa...

Sant. Det är småkul, på samma sätt som det är smått tragiskt.

Catti

Bengt sa...

Håller med!
/Bengt
webbsida:
Fensbols IF