torsdag 27 september 2007

DEMONSTRERA FÖR BURMA

Nu trillar mailen in. Rapport efter rapport om misshandel, arresteringar och skottlossning. Igår sköts de första till döds, det har nog ingen missat. Det var väntat men det är inte utan att jag känner mig chockad.

Enligt källor skickar juntan upp allt fler militärer från inbördeskrigets Karenstate, "slaktarsoldaterna". Efter att Kina och Indien både förklarat att mer eller mindre stöttar juntan är det nu fritt fram. Pengarna är säkrade.

Detta till trots var 50.000 på Rangoons gator idag, "We will suceed, we will suceed" ropar de. Nu, mer än någonsin behöver dessa modiga burmeser vårt stöd.

Den internationella Burmarörelsen har utlyst en "Red shirt campaign" på fredag vilken helt enkelt går ut på att alla bär röd tröja för att visa solidaritet med demonstranterna i Burma.

På fredag kommer det också demonstreras runt om i världen, även i Sverige. Klockan 14.00 kommer det att vara en demonstration utanför kinesiska ambassaden. Klockan 17.00 blir det en demonstration på medborgarplatsen. Kom dit, och bär rött!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Vb sa...

Länkat och lagt en länk efter din kommentar till karta och adress till ambassaden, i min blogg.

tack!

Catti Ullström sa...

Missa inte att det är ny tid!!

Anna sa...

Kommer! Är det inte kl 09.00 också, utanför Kinesiska?

Catti Ullström sa...

Det var tänkt så, men som sagt ändrad tid, nu är det kl 14.00 som gäller.