onsdag 31 oktober 2007

Demonstrera för Burma i Halmstad!!

Ibland känns det som om allt händer i Stockholm. Jag har hört folk säga det när det gäller Burmafrågan och jag har själv, som Malmöbo, kännt det. Men det händer faktiskt mycket även på andra fronter, tex i Halmstad.

Imorgon, torsdag den 1 november, kommer det demonstreras för Burma i Halmstad. Texten nedan kommer från Rasmus (tidigare ledamot i S-studenters Burmautskott) blogg.

STÖD DET BURMESISKA FOLKETS KAMP FÖR FRIHET OCH DEMOKRATI!
- MANIFESTATION PÅ STORA TORG I HALMSTAD TORSDAGEN 1 NOVEMBER KL
15.30

För en månad sedan skrev varenda tidning om folkupproret mot militärdiktaturen Burma. I media uppmärksammades att politiker över partigränserna förenades i solidariteten för det burmesiska folkets kamp för demokrati och frihet. Idag har den burmesiska militären tagit över gatorna i Rangoon. Tusentals fredliga demonstranter har fängslats, misshandlats och dödats. Ändå har det politiska intresset i Sverige avtagit dramatiskt.
Dagligen får vi rapporter om politiskt aktiva som gripits och satts i fängelse, det enda "brott" de har begått är att de uttryckt sina politiska åsikter. Kampen för ett fritt och demokratiskt Burma är långt ifrån över och munkarna och resten av den fredliga oppositionen som inte fängslats kämpar vidare och de behöver vårt stöd. Men det räcker inte att fördöma förtrycket mot det burmesiska folket, vi måste också agera i praktiken!
Torsdagen den 1 november arrangerar SSU Halland i samarbete med ABF därför en manifestation för de burmesiska demonstranterna, kl 15.30 på Stora Torg i Halmstad.
Vi kommer att dela ut flygblad om situationen i Burma och samla in pengar till Olof Palmes Internationella Centrum, pengar som går oavkortat till demokratiaktivister inne i Burma, bland annat till mat för gömda munkar. Alla som samlas uppmanas att bära rött som munkarna i Burma, och kl 16.00 kommer SSU Hallands distriktsordförande Katrin Olsson att hålla ett anförande, och därefter släpper vi 1000 röda ballonger som ett uttryck för vårt stöd till den burmesiska oppositionen.

Stöd kampen för ett fritt och demokratiskt Burma genom att delta och manifestation, och bidra till Olof Palmes Solidaritetsfond. Tillsammans kan vi göra skillnad!
Sätt in ditt bidrag direkt på plusgiro 570-2 och märk talongen BURMA.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: