torsdag 11 oktober 2007

Maila Carl Bildt ikväll!!!

Det här tar två minuter att läsa och två minuter att göra.

BLIXTAKTION

- Stöd demokratirörelsens krav på skärpta sanktioner mot militärjuntan - mejla utrikesminister Carl Bildt NU!

BAKGRUND:

På måndag 15 oktober beslutar EU om sanktionerna mot Burma ska skärpas eller inte. De sanktioner som finns i dag är ineffektiva, bland annat eftersom de utesluter handeln med de sektorer som juntan tjänar mest pengar på.Många EU-länders regeringar har tydligt deklarerat att de är för skärpta sanktioner mot juntan. Vissa länder som helt var mot sanktioner tidigare har ändrat uppfattning efter den senaste tidens våldsutövning från juntans sida. Men Sveriges regering duckar varje gång frågan ställs och deklarerar inte tydligt vilken åsikt de har och driver. Nu mer än någonsin behöver Burmas folk och demokratirörelse omvärldens stöd. Militären har tystat ner demonstrationerna, nu är det upp till omvärlden att sätta press på Burmas militärjunta!

UPPMANING:

Du kan göra en insats genom att mejla demokratirörelsens krav på riktade ekonomiska sanktioner mot Burmas militärjunta till utrikesminister Carl Bildt.

Mejla Carl Bildt genom att gå in på: http://www.regeringen.se/sb/d/7382

Uppmaningen kommer från Svenska Burmakommittén och för den som inte har tid att skriva ett eget meddelande till utrikesministern har SBK gjort en mall som finns på deras hemsida, här.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: