onsdag 14 november 2007

Regeringsskifte??? Nej.

Strax innan midnatt var alla rösterna i Danmark räknade. De visade att liberalkonservativa Venstres ledare Fogh kommer att kunna bilda regering igen, utan att behöva kompromissa med antirasistiska högerpartiet Ny Alliance. Tidigare under kvällen tydde allt på att Venstre skulle behöva stöd av både Ny Alliance och främlingsfientliga Dansk Folkeparti, men slutresultatet blev annorlunda. Dansk Folkeparti kommer därmed att behålla sin maktposition. Den främlingsfientliga politiken i grannlandet kommer att fortsätta.

Från mitt perspektiv är det ett dubbelt nederlag. Dels för att Socialdemokraterna och vänsterblocket inte fick majoritet. Dels för att de främlingfientliga vann en ny seger.

Läs mer om detta i DN och på ledarsidan Dagens Arena (där Nisha Besara drar intressanta paralleller till svensk politik).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Jacob sa...

Hej!

Skrämmande att folkepartier fortfarande får ha en betydande roll i politiken. Jag hoppas att vi i Sverige inte ger SD samma möjlighet.

Mvh Jacob

www.dinledamot.se

Vi Som Byggde Sverige sa...

Jag skriver bara för att delge Er min fullkomliga och ohöljda skadeglädje gällande Dansk Folkepartis fortsatta framgångar. Svensk media har slagit på stora trumman om att danskarna är trötta på Pia Kjersgaard och att hon håller på att förlora sin maktställning. Nu är rösterna lagda och Dansk Folkeparti överträffar sina väljarsiffror från förra valet, dvs de får mer makt och ökat inflytande. Nu knyter det sig i Era PK-magar, va? Som de säger i USA - In your face.

Catti Ullström sa...

Jacob: Det hoppas jag också!

Anonym: Stå för dina åsikter med namn!!