onsdag 23 januari 2008

stoppautförsäljningen.nu!

Klockan är egentligen för sent för ett blogginlägg men jag fick ett meddelande om en bra kampanj som alla ni likasinnade som läser min blogg inte får missa. En kampanj skapad av människor som liksom jag inte gillar regeringens överklassbidrag. En kampanj för att stoppa utförsäljningen. Passande nog heter den just stoppautförsäljningen.nu och ni hittar den här. Den finns dessutom på facebook, både som cause och som grupp. På kampanjsidan skriver initiativtagarna som följer om kampanjen:

"Stoppautförsäljningen.nu! är en politiskt obunden kampanj vars syfte är att samla in tillräckligt många namnunderskrifter för att få regeringen att ställa in den planerade utförsäljningen, tills dess att man har presenterat en kortsiktig och långsiktig konsekvensanalys för svenska folket att ta ställning till.

Det går bra för svenska folkets företag! Under 2006 ökade vårt börsnoterade innehav sitt värde med 33 procent och har sedan 2002 ökat med totalt över 300 miljarder. Mellan 2001 och 2005 delade de statliga bolagen ut 75,5 miljarder till statskassan. Utdelningen för 2006 som betalas ut nu i 2007 förväntas bli över 36 miljarder kronor, en ökning med 36 procent på bara ett år!

Detta är bara ett av argumenten som får utförsäljningen av dessa bolag att framstå som väldigt ogenomtänkt. Trots detta så kommer nu våra gemensamma tillgångar, svenska folkets företag, att säljas ut till banker och utländska investerare.Vinsterna som idag kommer oss alla till godo, t.ex. i form av satsningar på välfärden, kommer att hamna hos privata redan rika storägare. Såväl vinsterna som jobben riskerar att hamna utomlands!

Det handlar först och främst inte om ekonomiska beräkningar, om välfärd eller politik. Det handlar om framtiden! Det handlar om att vi inte ska förhastas oss! Kan vi bara kosta på oss att vänta, att noga tänka igenom konsekvenserna, diskutera och ta ett gemensamt beslut, om våra gemensamma tillgångar, då kan vi vara säkra på att vi har gjort rätt, vad vi än tar för beslut.

Så sosse, moderat eller soffliggare, uppmaningen lyder; det är dags att säga ifrån, innan det är för sent!

Denna kampanj är helt politiskt obunden. Sidan och jag som driver den har inga kopplingar till något parti, förbund eller religiöst samfund överhuvudtaget. Du som väljer att skriva under protestbrevet tar bara ställning i denna enda fråga. Oavsett vad man tycker om alliansens politik i övrigt, ska vi visa att vi inte tolererar att någon regering oavsett färg säljer ut svenska folkets företag enbart på ideologiska grunder!

Skriv under direkt här till vänster, läs protestbrevet, tipsa kompisar eller ta reda på mer om kampanjen."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

linus sa...

Jag har skrivit på! :)

Margaretha sa...

Så gör även jag! Vem har givet regeringen lov att sälja ut svenska folkets egendom? För mig är det märkligt att det inte prövas juridiskt. Varför finns det ingenting i grundlagen som kan hindra dessa de snabba klippens män?