tisdag 26 februari 2008

Korta kommentarer:

Några korta kommentarer kring olika händelser som nu debatteras på olika håll.

Obama kan stå inför ett stort bakslag efter att någon (enligt Obama är det Clinton) läckt "muslimbilden" på Obama till pressen. Det handlar alltså om en bild där Obama under ett besök i Kenya bär en muslimsk dräkt. För detta anklagas han vara "opatriotisk" och riskerar förlora primärvalen... Var det någon som sa att USA är ett tolerant land? (Måste dock tilläga att NY Times samtidigt rapporterar att stödet för Obama fortsätter att öka, så kanske är svensk rapportering kring "muslimbilden" inte helt rättvisande.)

Pliktverkets generaldirektör vill att kvinnor ska tvingas mönstra, precis som män. Det är ju helt självklart att det är precis så det bör vara, och skrattretande att det är först nu frågan diskuteras. Om det är någon som har goda motargument vill jag gärna höra de argumenten. Själv kommer jag inte på ett enda.

The 88 Generation Students, en av de drivande grupperna inom demokratirörelsen i Burma som leds av ständigt fängslade Min Ko Naing, har gått ut och krävt en bojkott av OS i Peking 2008. Jag har tidigare stött dessa krav, och gör det även i fortsättningen. För den som ställer sig tveksam till bojkotten finns här 10 anledningar till varför OS i Peking inte är okej.

I Thailand väntas den avsatte premiärministern Thaksin återvända under slutet av veckan, även om det exekta datumet för hans återkomst hålls hemligt. Vad den korrupte Thaksins återkomst i praktiken kommer att innebära för Thailand.... återstår att se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: