lördag 1 mars 2008

Jag skäms.

När framtidens barn läser historia är jag övertygad om att de kommer att döma oss. Hur kunde de låta det hända, kommer de att fråga. Hur fega var de inte, som inte satte ner foten? Hur skyldiga var de inte, som stod tysta och såg på?

Jag skäms när jag läser i tidningarna om Israels attacker mot Gaza. Det är omänskligt. Det enda ordet för det är omänskligt.

Framtidens barn kommer att döma oss, och det med rätta.

SvD och Aftonbladet rapporterar om Israels attacker mot Gaza. Sahlin och Ahlin uppmanar Bildt att inleda samtal med Hamas (inte en dag för tidigt). Svensson tycker svenska medier rapporterar dåligt om det som sker. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ps. Jag tycker inte heller att Stina Lundberg klarar av att leda SVT debatt. Ds

44 kommentarer:

Anonym sa...

Det konstigaste i SVT Debatt var inte Stina Lundberg utan att dom diskuterade Bingolotto. Jag trodde inte mina ögon, ärligt talat. Det var helt bisarrt!

Bra att du tar upp Israel-Palestinakonflikten! Ett lästips: "Ett annat Israel", av Susan Nathan

//Alex, ssk

Catti Ullström sa...

ja... inte för att inlägget säger så mkt. det är så hemskt det som sker där, och det är så mycket och det har pågått så länge, att jag tycker det är svårt att skriva om det. men viktigt är det. tack för lästipset! :-)

bingolotto är ju kanske iofs folkligt men knappast ett intressant debattämne. Me det är även mot bakgrund av förra veckans program jag gör antagandet att Stina inte klarar jobbet. Ett exempel på varför är..: När Gudrun med flera diskuterade med hjälp av bregreppet könmaktsordning bröt Stina in. Hon tyckte inte att den typen av begrepp om någons slags underliggand samhällsordning var lämpliga i SVT Debatt. Smått partisk... och helt klart inte lämpad som programledare.

Anonym sa...

Förklaring:

det är inte alls konstigt att Aftonbladet och SvD rapporterar om Palestina men att Expressen och DN ignorerar Palestina. Och varje gång Israel är i blåsväder så sänds ett program på TV4, om judeutrotningen.

Hur kommer det sig? Jo, Familjen Bonnier äger Expressen, DN, TV4, City Sthlm, m.fl. - men de äger inte Aftonbladet eller SvD. Detta är fakta och det ÄR så. Konstigare än så, är det inte.Läs här för mer info:
http://en.wikipedia.org/wiki/Aipac

Catti Ullström sa...

tck för din förklaring på det (det var iofs ingen som undrade..?)

/C

Anonym sa...

Käbblet mellan Israeler och Palestinier liknar allt mer en EXTREMT DÅLIG och TRÖTTSAM SÅPOPERA! (Gäspar)

Ena stunden talas det om fredsförhandlingar, nästa sekund är någon pervers självmordsbombare framme och spränger sig själv och en mängd oskyldiga människor i luften och sedan är hela cirkusen mellan Israeler och Palestinier ingång igen...................GÄSPAR

Anonym sa...

hmm aftonbladet har fel fakta!

32 Palestinians have been killed by Israeli missile strikes, including 15 civilians, among them eight children, according to Palestinian officials. The youngest was a 6-month-old boy, Mohammed al-Borai, whose funeral was held Thursday.

mer döda o babyn var yngre...

cirkus skulle klassas in som nöje? Din respekt för de döda är oväsentligt liten!

Anonym sa...

Jag själv tror inte Israel är ute efter barnablod eller att terrorisera befolkningen i Palestina. Men så länge muslimerna i Palestina skyddar sina funtamentala islamister. Så kommer inte denna circus att ta slut på 1000 år till. Jo, det är sant att bara en minimal mängd av araberna i Palestina är funtamentala islamister. Men dem andra som skyddar dessa krafter och inte ger information om terrorist celler. Skulle ha hetat "Skyldig till medhjälp" i våran rättsystem. Men om sanningen skall fram, så är det faktiskt upp till palestinierna själv att resonera med sig själv en stund. Och sluta skydda funtamenta islamister, fast att dem är muslimer.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Catti Ullström sa...

Och anonym 4: du får tycka tt palestinier får skylla sig själv. men rasistiska kommentarer accepteras inte. var god håll ditt hat mot muslimer ör dig själv.

Christer sa...

Vem fan bryr sig! Dessa människorna har sig själva att skylla för sina problem. Se bara hur de beter sig! De sprang ju för tusan runt med automatgevär och FIRADE 11 september attackerna. Nej jag har nog med mitt eget och så resonerar de flesta svenskar.

mahmud sa...

ditt resonemang är så skrattretande!
Här har du fler alternativ!

*Israel har inte en ENDA GÅNG klarat en operation utan att döda en civil

*Palestinier har annat att tänka på som

-överleva natten
-förnödenheter
-belägrat
Palestina är belägrat, de bör räcka där väl! hoppas du vet hur det är vara belägrat i ditt eget land!

*Palestinier kan inte göra något, för jag gav dig precis orsakerna dmo har ej tid.

Det krävs stornationer och däribland israel för att det ska bli fred.

hör här anonym...jag är palestinare och lever i sverige som tur.

"Men dem andra som skyddar dessa krafter och inte ger information om terrorist celler. Skulle ha hetat "Skyldig till medhjälp" i våran rättsystem"

Visst låt mig bara få döda din älskade fru, dina barn och inte NOG att du ska sörja. Så ska du även gå som du säger och ange din information till dem som döda din älskade. Hade du kunnat göra de?

mahmud sa...

okunskap christer!
propaganda var de christer...dem bilderna togs ifrån bajram högtiden!

Alle sa...

Hur sjuk får man vara att man begår massmord för att en civil hade dött? Det är ju rena krigsförbrytelse att döda civila gång på gång på gång. Speciellt små barn, bebisar för guds skull. Skillnaden mellan Israel och Palestina är att i Palestina har man terror-organisationer, och Israel har man en terror-stat. Därför begår Israel krigsförbrytelse för att det sin regeringen som dödar. Det här är ingen självförsvar och har aldrig varit det, utan det handlar om att erövra land och ha dominans. Ett rent maktspel.

Anonym sa...

Jag tycker det är oerhört omänskligt vad Israel gör i Palestina,Man kan inte utrota ett helt folk. Jag är kristen palestiner och med detta vill jag påmina att det finns faktiskt många kristna palestiner som bor i Palestina och i Gaza,jag är och blir alltid förvånad av att folk här i Sverige vet inte att det finns kristna i Palestina,ofta man talar om muslimer och fundamentister, de kristna lider oerhört mycket och de behöver mycket hjälp så att de kan finnas kvar i Palestina. Jag är född i Plaestina och har upplevt så mycket hemska upplevelser i 70 och 80 talet från den israelska soldater i som har sjutit mina vänner och dödat de framför mig i onödan. Man måste vara där nere i Palestina Israel för att kunna utala sig om hur situtaionen är,och inte bara hitta på och välja en sida av konfilkten.
Jag önskar fred för alla människor på jorden föratt det är inte bara i Palestina Israel som är krig utan över allt.

Realist sa...

Israeler mördar oskyldiga palestinier. Palestinska islamister mördar oskyldiga israeler. Jag kunde inte bry mig mindre. Båda två grupperna är ociviliserade idioter som löser alla sina problem med våld.
Någon fred blir det inte förrän den israeliska nationalismen och den palestinska islamismen upphör, dvs inte under de närmaste hundra åren.

Therese sa...

De får skylla sig själva...hmmmmmmmm. Eller så skyller vi allt på USA och FN..... jag menar visst var det synd om judarna efter andra världskriget. Den utrotning som hitler bedrev var ofattbar. Men för att ge något tillbaka i gengäld.....vet inte om man kan ge bort någon annans land....I alla fall inte i mina ögon. När folk diskuterar om vi ska "ge tillbaka" skåne till Dannmark är det många som himlar med ögonen och då rör det sig "bara" om si sådär 500-600år som skåne tillhört Sverige. men i palestina/Israel har araber bott i tusentals år. jag skulle oxå protestera om USA och FN plötsligt skulle ge bort mitt land och min mark som tillhört mig om min släkt i generationer, till ett folk som farit illa. För det kan väl ändå inte vara så att det är legitimt att ge bort något som tillhör någon annan. tror de kan jämställas med ganska grova brott. Tycker att FN får gå in igen om göra det "rätt" denna gången. Om inte annat så kanske Israel vänliga USA kan ta bort skygglapparna och se på Israel med opartiska ögon.

Nidia sa...

Islamistisk fundametalism?
Själv trodde jag att det var en nation som kämpar mot ockupationsmakten, dra inte in religions tjafset i det här och se det för vad det egentligen är, ett land som blivit ockuperat, och slåss för sin frihet. Sionisterna har inget där och göra. Enligt dem var palestina ett land utan folk för ett folk utan land (the promised land) som gud givit judarna. Vilket skämt!

Dags att terrorist stämpla hela israels regering. Om man ser vad palestinierna får utstå dag in och dag ut, så förstår man att de tar till alla metoder för att fördriva ockupations makten.
Men det vi i väst ser är "hemska" fundamentalister osv, och väldigt lite om vad som egentligen sker och zionistisk förtryck.

Terrorist stämpla israel!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Israel sätter ju ner foten och reagerar och visar att man inte accepterar islamisternas terrobeskjutningar med Qassamraketer.
Helt rätt och riktigt. Att sen civila kommer i kläm är beklagligt men deras blod är på islamisternas händer.

Som någon sa engång:“If the Arabs would give up their weapons, there would be no war. But if the Israelis gave up their weapons, there would be no Israel”

Catti Ullström sa...

Jag orkar inte kommentera alla de kommentarer som ha skrivits. Ämne som upprör...

Men en del åker bort. Först den rasistiska och nu senast den där någon inte så vänligt sinnad människa dels undrade varför jag trodde ha mig rätt att tycka (jag tror det kallas yttrandefrihet) och sen framförde sin önskan om att jag skulle bli våldtagen av muslimer i Malmö.

Ärligt. Skärpning i kommentarsfältet! Annars kommer jag att stänga det.

//Catti

Anonym sa...

Palestinierna visste vad som väntade dem, ty de kände till Torahn. Dr. Weizmann hade talat om för fredskonferensen att "bibeln är vårt mandat". Dessutom visste de vad judarnas gud hade lovat dem i form av folkmord, som det står i 5 Mos 7:1-3:

"När Herren, din Gud, låter dig komma in i det land dit du nu går, för att taga det i besittning, och när han för dig förjagar stora folk (...) sju folk större och mäktigare än du och när Herren, din Gud, giver dessa i ditt våld och du slår dem, då skall du giva dem till spillo. Du skall icke befrynda dig med dem."
Alltså, att sionismen med dess västerländska uppbackning innebar förintelse för palestinierna enligt en 2500 år gammal gamma skulle händelserna 1948 visa. 1945 sade Kung Ibn Saud till president Roosevelt: "Ni har utkämpat två världskrig för att upptäcka det som vi har känt till i 2000 år."

1922 besökte Lord Northcliffe Palestina, i sällskap med en journalist, J.M.N. Jeffries (vars bok som följde om besöket, "Palestine: The reality", förblir en klassiker om denna period i Palestinas historia). Detta var en ny sorts journalistik om Palestina. De andra redaktörerna i England som skrev om Palestina skaffade sina kunskaper från Dr. Weizmann (!). Lord Northcliffe kom på plats i Palestina till samma slutsats som alla opartiska observatörer gjort före honom. Han skrev: "Enligt min åsikt har vi utan att tänka efter, gett Palestina till judarna trots att 700 000 arabiska muslimer bor där". I samma artikel avslöjar Lord Northcliffe att judarna i Palestina i hemlighet importerade vapen för att bekämpa araberna i Palestina.

Anonym sa...

Var kommer egentligen palestiniernas raketer och vapen ifrån? Varifrån får de pengar? Egentligen?
De har inte mat till dagen eller rena kläder, men raketer till att mörda israeler med, det har dom. Det regnar hundratals raketer varje dag över gränsen mot Israel. Några av dem landar i vardagsrum, andra i skolor. Några blir av med armar, andra med livet.
Så länge Iran och Syrien sponsrar kampen mot Israel, kommer det med all säkerhet inte bli någon fred. Dessa två länder (framför allt Iran) är inte intresserade av fred i regionen. Tvärtom är de mer än nöjda över att Israel "råkar" mörda några oskyldiga palestinier. Allt för att upprätthålla bilden av det förtryckta folkets kamp mot överheten.
Palestinierna kommer att förbli militanta marionettdockor så länge vapen fortsätter att smugglas in till Palestinskt område. Eftersom palestinierna själva inte fått någon möjlighet till utbildning eller chans till vanligt arbete, tackar de förnöjsamt för hjälpen utifrån.
Och ja, att Israel mördar oskyldiga är det inget tvivel om. Men vad är det realistiska alternativet när andra fundamentalistiska stater, läs Iran, använder palestinierna som frontsoldater?

Rickard sa...

Muslimerna vill att islam ska erövra
hela världen,inte ens den lilla pricken på kartan som utgör ickeislamskt område i mellanöstern(Israel) får finnas.

Christer sa...

Okunskap mahmud, tramserier. Vet inte var du kommer ifrån men jag antar att du har stor kunskap om Palestina. Inte fan ska du inbilla mig att det var propaganda. Sen när går BBC ärenden åt USA? Palestinierna hatar mig och andra västlänningar, därför kommer jag aldrig ge dem mitt stöd.

Anonym sa...

Dom tappra män som skickar iväg raketer mot "israel" kallas annars för motståndsmänn, blädra lite hos FN så förstår ni att varje land har rätt att försvara sig..
och eftersom i det fallet är det judarna som e ockupanter så e det självklart palestinierna som har rätten att försvara sig.
Jag undrar vad vi svenskar skulle kalla oss själva om Samerna i framtiden blev mäktiga och understödda av usa? och började ta över Sverige, kommun för kommun, omringade våra städer lamslog vår trafik, stängde elen, mördade våra barn politiker arbetare, stängde/demolerade skolor, villor, höghus, hindrade ambulanser att nå offren, tvångsflyttade alla icke samer från innerstan och fängslade våra aktivister, författare, tänkare, ledare och tvingade 100 tusentals svenskar i exil.
allt detta med omvärldens tystnad och o intresse att ens fördöma samerna av FN!!

Skulle vi kalla oss för...Terorister som försvarar Sverige! eller.... rättfärdiga motståndsmänn???

Anonym sa...

För mig är dina "tappra motståndsmän" lika galna mördare som de som de bekämpar. Att slumpmässigt skicka raketer över Israeliska byar är lika avskyvärt som Israels vidriga ödeläggelse av palestinsk infrastruktur.
Om du vill kriga vidare mot Israel, åk gärna ner och gör vad du tror på. Om du har tur med dig kanske du lyckas mörda några Israeliska småbarn och mår så gott. Men av mig får du inget stöd. Jag fäller inte en tår över det palestinska lidandet. Som man bäddar får man ligga.
Motståndsmän? Vilket skämt!

M. sa...

Anonym:
Ingen ber om ditt obarmhärtiga tår.
Orsaken till det du skrev är att du aldrig har varit i behov av att känna lidande pga att ditt land lever under förtryck. Du är helt FRI. Du föddes fri och lever fritt. Säg ordet i din mun och smaka på det. Frihet. Nånting som palestierna offrar dagligen många liv för. Friheten som du lever i. Som varje människa har rätt att leva i.
Dessa mostståndrörelser som finns i alla länder som lever under ockupationsmakt. Säg inte nu att palestinierna inte längre är ockuperade och det där tramset. Varje gång en helikopeter ska landa eller åka iväg från gaza måste först få israels tillåtelse! Så ockupatione består genom olika punkter.
Ockupation/krig leder till att det naturligt uppstår motstånd. Med all Rätt dessutom. Sen att man bara har raketer som man kan skjuta emot sin fiende är ju ingen punkt att utnyttja och förlöliga, utan naturligtvis finns inte de senaste moderna vapen som det USA stödda Israel har. Där kan man "precist" skjuta sina mål mot infrastrukturen. Bilderna på alla dödade palestinska barn idag som vi ser är ju noggrant beskjutning av infrastrukturen!
Under alla krig som Israel varit med om har det alltid offerstatistiken varit 1 israel mot 50.
minst hundra massaker kan man under de senaste årtionde ta fram som bevis.Men dagen o dagarna som följa skall kommer att vara tillräckligt med bevis ....
PUNKT.

M.

Anonym sa...

Vad vet du om min bakgrund? Vad vet du om mitt upplevda förtryck? Mitt land är sedan snart 30 år ockuperat av islamistiska fundamentalister, ja - Iran. Den som yttrar det minsta om mänskliga rättigheter eller kvinnlig frigörelse hängs i närmaste lyktstolpe. Du kan inte gå ut klädd som du vill, övervakad i detalj till att följa islam.
Men skulle jag mörda dem för det förtryck de utsatt mig och min familj för? Fyra äldre syskon brutalt avrättade för att de inte ställde upp på den islamistiska regimens regler? Då blir jag ju lika mycket mördare som dem. Jag skulle inte kunna leva med det. Jag har det svårt nog som det är. Men uppenbarligen finns det människor som sänkt sig så långt ner i självaktning.
Pezare Gol

Anonym sa...

Du som upplevt förtryck och ockupation i Iran borde lätt kunna känna för sympati med den plågade palestinska befolkningen som också mist familje medlemar och tvingats i exil på grund av den judiska ockupationen..
Men ärligt talat ingen vill ha dina tårar för palestinierna, så länge du inte kan skilja på vems sida rättvisan står..

Anonym sa...

Har jag yttrat något om rättvisa? Har jag skrivit något om att Israel gör rätt i att bomba sönder och samman palestinska områden?
Det pågår ett krig där nere, i krig dör massor av oskyldiga människor. Det är verkligen orättvist. Men så länge kriget fortgår så gynnas inte läget för fred. På båda sidor kommer ännu fler att dö, oavsett statistik över antalet offer. Är det rättvist för de individerna som dör?
Varför inte återgå till fredliga samtal över bordet. Palestinier pekar alltid på fienden när det gäller ansvar för handlingar. Finns det verkligen inget som ni har gjort fel själva? Som ni borde ha gjort bättre?
Ger verkligen rättvisa den enskilde individen rätten till att mörda oskyldiga?
Pezare Gol

M. sa...

När man ska sätta sig runt ett bord och förhandla så ska det vara på lika villkor och jämvikt i maktbalansen. Och i israel palestina fallet finns det inget sånt. Som säkert du vet. Utan där gäller det att underkasta sig den israeliska viljan. Tyvärr.
Iom att du är från Iran visade det sig vara så kan du ju börja förbereda dig till att vara en av de som tar över makten då USA öppnar vägen för demokratin på ett mycket demokratiskt vis åt er som de gjorde för Irakierna som fanns utanför Irak under Saddams tid! Favo i repris!

Skamlig är den här tiden lever i, och den bara förvärras mer och mer. Tyvärr!

PUNKT.
M.

Anonym sa...

christer BBC ägs av Judar, hänvisar dig till anonymens inlägg!
1920 var det en engelsman som gjorde reportage och ville reportera de!

Som tur hade han en akilles häl.
Han ägde TIMES!
Men en jude som vägrade publicera hans artiklar medans han rapporterade live ifrån palestina 1920.
Efter det så förgiftades ägaren till Times i Schweiz. Sedan dess har alla bolag i thetimes och fox news (läs själv) ägts av judar eller inflytandet är där.
En israel has been killed?! Står noll om en palestinsk liv.

De var propagana, TV4 EFTER PÅTRYCKNINGAR som oxå har inflytande bad om ursäkt för tidigare inslag och jag minns de som de var igår! De var ramadan en månad innan september ditt mongo.
Arafat var gråtfärdig den dagen som oss alla andra om du kunde se hans live ursäkt!

Ps till palestinska tjejen!
Jag stödjer ej terror elelr motståndrörelsemän dom pajar för oss eller ger bara israel en ursäkt!

Tycker dock att Israel borde sluta att göra sina massinvasioner för det bevisar bara sin dumhet att terroristerna har lyckats me det dem vill...ett evigt krig!! tragisk vi lever 2008..peace

M. sa...

Hej senaste anonym.
Har du nån länk man kan läsa på om det du skrev sist om BBC etc. ?
Tacksam för svar.

M.

Anonym sa...

M, både du och jag vet hur orättvist vi och andra har blivit behandlade av förtryckare. Det fanns en tid med så mycket ilska inom mig, men jag orkar inte längre känna de destruktiva krafterna. Inget skulle bli bättre av att mörda oskyldiga. Inget kan ta tillbaka mina släktingar ändå.

Men glömmer, det gör jag inte. Berätta gärna, höj rösten i debatterna, men rättfärdiga inte mördare och mördande från något håll.

Peace,
Pezare Gol

Anonym sa...

ja du pezare gol.. inte har väl palesinierna valt sin egen svåra situation "som man bäddar får man ligga" som du skriver.
Det är ju judarna som har kommit till palestina med sitt pick o pack och rasistiska ockupation inte tvärtom..
Så där missbedömer du på vems sida rättvisan står, vem som har rätt i denna konflikt.
Motstånd är en rättighet som man inte ska skämmas för, speciellt inte när ens land är ockuperat..
och det blir inte fred föräns ockupanterna (judarna)lämnar palestina..
att judarna har civila offer...a som man bäddar får man ligga...Ingen har TVINGAT dom till palestina..

M. sa...

Jag skrev en längre kommentar men fick det aldrig publicerat ty jag stängde fönstret utan att publicera.
Men det jag hade att säga liknar mycket det som den senaste anonymen skrev plus att man inte bara kan titta på för det det rättfärdigar motpartens syften och mål. Tystnaden visar bara att man säger sin fiende att du har rätt och det är jag som är fel när det i verkligheten är tvärtom.
Alla har rätt att visa motstånd, jag gör det på nätet, andra gör det på fältet med egentillverkade raketer. Man kan bara inte känna de krafter som du för din del kallar destruktiva men förmin del är de existensbevarande krafter. Utan de accepterar jag läget och glömmer rötterna och var man kommer ifrån.

M.

Anonym sa...

M, jag syftade på nutid i uttrycket om den svåra situationen, inte vad som hänt 1947.
De ockupanter du hänvisar till har i många fall fötts i området, kanske precis som du. De valde inte var de skulle bli födda, precis som du.
Judarna kommer inte att lämna området, inte heller palestinierna. Så då ser jag ingen annan utväg än att:
1. Fortsätta mörda oskyldiga.
2. Komma på något konstruktivt.
"Pick o pack" låter inte så mycket PK. Även om man är otroligt frustrerad ska man inte ta till sådana slag under bältet.
Och jag missbedömmer inte alls på vilken sida rättvisan står. Men det ger en ändå ingen rätt att mörda oskyldiga.
Jag vet att det finns flertalet palestinska debattörer och intellektuella som vågar kritisera sina egna. De som vill och verkligen kämpar flr att lösa problemen med fredliga medel. Tyvärr hörs dessa inte tillräckligt i debatten.
Pezare Gol

Nadia sa...

Framför hela världens ögon visar nu Israel upp sitt sanna jag. Fler och fler kommer att förakta detta lands aktioner och de innebär att Israels regim är de största hotet mot sitt eget folk när man väljer att förinta Palestinier. Tänk att man i åratal fått höra att Israel är ett föredöme i Mellan Östen. Låt då Egypten göra med Israeler vad Israeler gör mot Palestiner så får vi se vad värds samfundet kommer att tycka?

Jag växte upp med orden never again och trodde det gällde alla människor på jorden tydligen gäller det bara vissa människor. Är inte det rasism på allra högsta nivå?

Anonym sa...

jo pezare gol som jag skrev tidigare så missbedömer du vem rättvisan tillhör genom att skriva "som man bäddar får man ligga" då du nonchalerar palestiniernas sakfråga..Palestina är ockuperat sens 1948 ända fram tills idag om någon missat det,
Dom civila judar i palestina som du kallar för "oskyldiga" stödjer ockupationen och dess rasistiska militär apparat med alla möjliga medel (tex.skatt som delvis går åt vapen inköp eller bidrar med sina söner till armen) och är däremed inblandade och delaktiga i den massaker som dom arabiska palestinierna utsätts för..Då är det helt rätt och enligt FNs stadgan om att (varje land har rätt att försvara sig) driva ut ockupanterna och dess bidragsgivare (dom civila judarna) med alla möjliga bekämpnings medel som finns tillhands

Anonym sa...

Så, där kommer det fram alltså. Det finns inga oskyldiga judar.
Ja, då är det inte svårt att få det gå ihop. Ungefär så resonerar de israeliska nationalisterna angående palestinierna för övrigt.
Då får ni fortsätta på alternativ 1. Lycka till!
Pezare Gol

Anonym sa...

jo det finns det säkert...
Men majoriteten av judarna är antipalestinier så...
Rätt ska varar rätt

Jag är själv irakier och sympatiserar med palestinierna..

Catti Ullström sa...

Det är tråkigt att läsa det som står i kommentarsfältet ovan. Antingen är muslimer som är fienden eller så är det judarna. Jag undrar om det inte är just det sätt att resonera som demonstreras ovan som gör att den här konflikten är så politiskt omöjligt. Jag är inte intresserad av varken konspirationsteorier mot judar eller absurda fördomar gentemot muslimer. För era diskussioner på era egna bloggar (de av er som vågar skriva under med namn... vilket ju inte direkt är alla). Inga fler kommentarer kommer att tillåtas här.

Catti Ullström sa...

Och till er som uppenbarligen tycker att jag censurerar i östtysk stil säger jag: skaffa egna bloggar.

Där kan ni tycka att jag borde bli våldtagen och allt annat ni vill. Men jag ser inte på vilket sätt det bidrar till någon debatt kring palestina-frågan. Snarare är det ganska otäckt för den, i det här fallet jag, som exponerar sig genom att tycka offentligt och genom att låta andra kommentera. Och det gör att jag funderar på om det verkligen är värt det.

Jag tycker således att det är ni som skriver den typen av kommentarer som hindrar yttrandefriheten, inte jag som nu låser kommentarsfältet. Ifall det faktum att jag stöttar Palestina gör det ok att hota mig med våldtäkt, är det verkligen yttrandefrihet? Är det inte ett samhälle där de som utnyttjar ytrrandefriheten råkar ut för rätt otrevliga saker.

Och jag tror inte att jag kommer att bli våldtagen pga det som står i mitt inlägg, men att jag ska behöva utstå den typen av hot bara för att jag har åsikter som inte stämmer överens med era, det är för djävligt. Och det är fel. Och visste jag vilka ni var skulle jag polisanmäla.

Yttrandefrihet är inte rättigheten att hota och kränka de som tycker. Den dagen det är det, har vårt samhälle gått riktigt snett.


//Catti

Anders K sa...

http://dn-israel.blogspot.com/
www.snippa.net
www.boycottisrael.org.uk
www.eurostan.eu

Det finns så många olika synpunkter..alla måste fram.....