torsdag 15 maj 2008

Strunta i Suveräntiteten - Regeringen måste Reagera!

Obs! Innehåller otäcka bilder!


Precis hemkommen från den thai-burmesiska gränsen där jag de senaste veckorna träffat delar av den burmesiska oppositionen. Av en slump anlände jag precis samma dag som cyklonen slog till i Burma och hela vistelsen har givetvis överskuggats av den enorma humanitära krisen i landet. En del av bilderna nedan är kanske för grova för att visas. Men just nu bryr jag mig inte. Någon måste göra något. Det räcker inte att konstatera att det är hemskt, den svenska regeringen måste reagera! Snarast!Det har snart gått två veckor. Landet är i kris. 130.000 döda idag, hur många imorgon? Det enda juntan gör är att förbjuda kameror. Hur kan vi bry oss om suveränitetsprincipen då?

Tvinga in hjälpen i landet. Tvinga in den.För i övrigt rapporterar DN från Mae Tao Clinic som jag själv besökt två gånger den senaste veckan, en fantastisk klinik längst den thai-burmesiska gränsen.

Läs även annat intressant om , , , , , ,

4 kommentarer:

Markus sa...

Och trots att juntan har stängt gränserna för internationell hjälp så rapporteras det idag om att befolkningen med överväldigande majoritet har röstat ja.

Självfallet. Hoppas inte att någon är förvånad. Vad annat skulle utfallet kunna bli när människor under vapenhot får färdigifyllda ja-sedlar som de framför publik ska lägga i valurnorna?

Den humanitära katastrofen verkar har varit en ypperlig möjlighet för juntan att ytterligare öka den militära närvaron kring omröstningen.

Catti Ullström sa...

ja, och troligen är väl inte valresultaten på över 90% ja helt att lita på. vi får väl se vad referendum watchs rapporter kommer att säga.

//catti

Simone sa...

Jag vet inte hur jag skall reagera.. ilska, vanmakt. Jag länkar till det här inlägget, om vi är många som länkar kanske det sprids bättre.

Catti Ullström sa...

Tack! :-)