tisdag 3 juni 2008

Ett viktigt steg i fel riktining: FRA

Nu är det klart för godkännande av FRA-lagen. Den borgliga majoriteten i försvarsutskottet har sagt okej. Föga förvånande men så förbannat sorgligt. Traditionell media har knappt lyft problematiken kring FRA-lagen och idag tog Sverige ett viktigt steg från demokratin mot övervakningssamhället utan att stora delar svenska folket märkte det. I den här frågan har både traditionell media och svenska politiker svikit svenska folket och demokratin. De som borde värna vår integritet och våra demokratiska rättigheter har vänt dessa ryggen.

Det är en svart dag idag, och om inte alla mina svarta kläder låg i tvätten skulle jag gå klädd i svart. De ska vara tvättade tills den dag de röstar i Riksdagen.

Det här är så dåligt. Det är så farligt.

Media: DN, Aftonbladet
Bloggar: Krantz, Troberg, Swartz, Ur hjärtat, Sanna Rayman,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

mikeh sa...

Fördelen med FRA lagen är att företag och arbetsgivare inte behöver skicka in några kontrolluppgifter till skatteverket. Tjänstemännen på skatteverket kan få all information de behöver i en stor fil en gång per år. Eller ännu bättre, man kan avskaffa deklarationen eftersom staten har full kontroll på ens transaktioner. Staten kan skicka ett fyllnadsbetalningskort en gång i månaden.

Hurra vilken bra lag.

Catti Ullström sa...

Ja men gud va bra.Full kontroll på allt går att få, om man kontrollerar allt. Kan det finnas några baksidor tro?