måndag 30 juni 2008

Oslo vågar!

Det är viktigt att behålla och bevara gamla, vackra byggnader. Delvis. Det är lika viktigt att våga tänka och göra nytt och stort. Våga drömma, både om politiken och om annat. Det nya Operahuset i Oslo är häftigt. Tänk om Stockholm också vågade lite ibland...

Bilderna nedan är tagna med mobilkameran:
Utav någon mindre begåvad anledning är Operan (liksom teatrarna i Oslo) stängd över sommaren. Så jag får se fram emot att se insidan först i höst... förslagsvis och förhoppningsvis i samband med en operaföreställning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Och Osloborna tog sin nya opera i besittning. 300 000 besökare förssta månaden trotsade populisternas envisa propagande om elitsatsning och överklasssymbol. :)

Catti Ullström sa...

Ja, det är helt galet. Bilderna är tagna i lördags, och det var inget särskilt med den dagen. Dvs det är så där fullt med folk varje ledig dag det inte regnar... Fantastiskt.

Nej. Skönhet, kultur och arkitektur har inget med elit att göra. Tvärtom. Om bara fler kunde inse det... ;-)

//Catti

Syster sa...

Visst är det coolt, operahuset! Gillade det hur mycket som helst. Trodde att det skulle vara överreklamerat som så mycket annat, men jag gillade verkligen den vita marmorn som blivit en folklig promenadplats.

Catti Ullström sa...

Kan ju bara återigen instämma. Väntar med spänning på att få titta inne i den massiva byggnaden. :-)