måndag 30 juni 2008

Skamligt, kära folkvalda!

Läs det här! FRA-debatten handlar allt mindre om folkets politikerförakt, och allt mer om politikernas folkförakt. Skamligt, kära folkvalda. Glöm inte vem som röstade på er (alltså, nu var det ju inte jag men en hel del andra som röstade på Allians mot Sverige).

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Catti!
Det är din rubrik Skamligt, kära folkvalda, som gör att jag skickar en kommentar under detta blogginlägg. Jag är bara tvungen att få ur mig detta:
a) Läste någonstans att Mona Sahlin och socialdemokraterna ska "fiska röster" hos medelålders kvinnor för att det är en stor potentiell väljargrupp. Och jag blir så trött - Varför utformar inte soc.dem. en politik som de tror på och vill arbeta för och välkomnar de väljare de får utifrån den politiken?
b)I en annan läsning: Kvinnor födda ppå 50-talet är den "rödaste" väljargruppen - ( det var på tal om olika generationer - 40-talister etc.) Så om man vill nå de medelålderskvinnor mellan 50 och 60 år så kan det vara en vägvisare!

c)Finns det ingen ideologisk ryggrad inom socialdemokratins ledning? Hur kan Ylva Johansson, Göran Persson etc. ta de överklassnära tjänsterna i anspråk? Och göra skatteavdrag! Var finns ideologin? Ryggraden?
Margaretha

nicklas eriksson sa...

Margareta!

Ryggraden inom (s) försvann någon gång mellan Kjell-Olof Feldts i princip offentliga kärleksförklaring till moderaterna när han sänkte löntagarfonderna och mordet på Olof Palme.

Jag gick med i partiet för kanske sex-sju år sedan för att jag trodde att det skulle gå att förändra. Jag hade fel, det gör det inte och i februari i år avsade jag mig alla uppdrag och hoppade av det som gamla stolta SAP nu har blivit, ett socialliberalt mittenparti med en dragning till vänster. I alla fall inte så länge Mona Sahlin och hennes högerbunker styr partiet är förändring och politisk/moralisk ryggrad oönskad och därmed inte möjlig att införa.

Jag är beredd att sätta min sista tia på att (s) inte kommer att fira första maj inom femton-tjugo år sedan gensuvetarna och de andra akademikerna från Södertörn ansett det vara otidsenligt.

Röda hälsningar

Nicklas Eriksson