fredag 4 juli 2008

Rösta blått - Jobba tills du stupar!

Nu rasar bloggosfären och allmännheten mot att cancersjuka Anna inte får sjukskrivas. Och med rätta, förstås. Samtidigt blir jag lite irriterad, för det är både en och annan som tidigare hyllat den här typen av retorik som nu chockas av politikens konsekvenser. Jobba så länge du kan stå på benen. Kan du jobba ska du jobba. Minns ni?

Och Anna står på benen. Hon kan jobba. Det är absurt att hon ska behöva göra det, eftersom hon knappt kan stå på benen och knappt kan jobba. Det är sjukt eftersom det troligen tar bort all hennes livskvalitet. Men det är helt i linje med den retorik och politik borgarna kört med.

Svenska folket, det här är vad ni röstade på!

När jag läste om Anna kom jag att tänka på ett av de sämsta blogginlägg jag någonsin läst, skrivet av en av Sveriges sämsta samhällsdebattörer, Filippa Reinfeldt-kopian Linda Skugge.

För några månader sedan skrev Skugge:

Staten har fått fem fina miljarder för att färre är sjuka.

Men Ylva Johansson gnäller:

- Regeringen går så pass hårt åt de sjukskrivna att det finns folk som inte längre vågar eller har råd att vara sjukskrivna. Det finns en stor risk för att detta kommer att slå tillbaka, säger Ylva Johansson.

Folk vågar inte vara sjuka? Men om de kan stå på benen så ska de väl jobba? Jag fattar ingenting.

Ja du, Skugge, nu kanske du förstår vad Johansson talade om. Fast om Skugge är konsekvent tycker hon troligen att Anna ska jobba. Hon står ju trots allt på benen...

Bloggat: Krantz
Media: DN, SvD

Läs annat intressant om , , , ,

11 kommentarer:

Charlotte Wiberg sa...

Helt rätt Catti. Gnugga det i ansiktet på dem!

Catti Ullström sa...

Någon måste ju göra det... ;-)

Anders Persson sa...

Håller verkligen med. Tänk att det ska vara så svårt att se att det finns människor bakom siffrorna i budgeten och allt snack om "utanförskap". Att det ska behöva gå som långt innan vi fattar. Sen kan jag inte låta bli att tycka lite synd om Husmark-Pehrson som får ta skiten för det som Reinfeldt och Borg drivit igenom.

Catti Ullström sa...

Eller hur. Och att det inte räcker med att vara sjuk, du måste vara så in i helvete sjuk, annars fuskar du... Det är en mycket otäck utveckling.

Anonym sa...

Fast Husmark-Persson säger ändå att det inte går att göra undantag för cancersjuka och skyller på att hon som minister inte kan tala om för Försäkringskassan hur lagen ska tolkas: däremot kanske hon som ansvarig politiker kan driva på att lagtexten skrivs om? Själv verkar hon mena att det enda alternativet skulle vara att hon går och talar om för jurister hur lagar ska tolkas, istället för att försöka se till att de formuleras rätt från början.

Känns i allmänhet som en dålig ursäkt, istället för att bara erkänna rakt ut att hon tycker att det ska vara så här...

Catti Ullström sa...

Ja, jag såg att FK nu ändrat sig. Rubriken på texttv var ngt i stil med "FK ändrar sig om döende". Bara den rubriken säger ju ngt om hur absurd den här historien är.

Sen måste jag säga att jag tycker det är fult att H-P får ta hela skulden för det här, det är ju i lika hög grad Borg o gänget som drivit den här sjuka politiken. För det är klart att det här är deras politik, olyckligt för dem bara att det kom upp i media...

Det får man ju ge Skugge iaf, hon är ärlig...

Kanske kan det här få effekten att hetsjakten på sjuka lugnar ner sig lite... det vore ju skönt.

//Catti

Carina Brandow sa...

Jag kan inte göra något annat än att hålla med. Igår var jag tvungen att förklara för ett gäng exilburmeser att Sverige tyvär inte är socialdemokrratiskt längre. De såg sorgsna ut och sa att vi måste vinna tillbaka makten i valet 2010. De verkade inte riktigt förstå varför det svenska folket röstat på en borgerlig regering. Jag kunde bara hålla med i deras förvirring över detta faktum.

Nice att du bloggar på din egen blogg igen, du verkar ta igen de inlägg du missat medan du gästbloggade på Promemorian.

Anonym sa...

Ja rösta inte på Alliancen måste få detta klart att.

De sjukt samhälle Vi lever i vi har organ som sitter jämställer Arbetslösa och sjukskrivna som brottslingar även barn familjer börja lös IFAU working papers.

För mer fakta så tipsar jag om SALO Sveriges Anställningslösas Landsorganisation

http://www.anstallningslos.se

Den ända org i Sverige som hjälper folk som råkar illa ut

De hjälper folk som råkar illa ut Sjukskrivna & Anställningslösa.

Anonym sa...

Skugges krönikor är så tragiska att det är komiskt. Jag fattar inte varför hon inte fixar jobb hos alliansens PR-avdelning.
En nickedocka som hon hade passat bättre där.

Media måste börja granska konsekvenserna av alliansens politik på allvar. Det går inte bara att basunera ut propaganda från Rosenbad. Ifrågasätt för tusan! Vad lärde ni er på journalisthögskolan? Är ni bakbundna av era liberala ägare?

Fler jobbar och mindre är sjuka! Det låter ju bra men vad beror den trenden på? Är människor friskare? Jobbar de kvar på sina arbetsplatser - och om inte - vad jobbar de med då? Undersök!

Anonym sa...

Ja prata med en av försäkringkassans chefer.

Efter ett tal om att de skulle sänka antalet sjukskrivna med ett par procent.

Friskskriva folk Jag fråga då har ni hittat en mirakel medecin eller så ?

- Nah på order av sittande Regering Sossarna skall de sparas in -

Så ni slänger ut de sjuka?

- Japp de sjuka är de ingen som protesterar!!

Men ja förlorar jobbet om jag inte lyder.

Märk väll hur Mona S sitter ushar sig över hur alliancen sitter förstör Samhället då sossarna gav direktiven alliancen utför dom..

Anonym sa...

Är den svenska välfärden en global allemansrätt så måste vi jobba längre och få sämre försäkringsystem.