måndag 18 augusti 2008

I ett borgerligt Sverige.

Borgerlig politik betyder ökat välstånd, för den som redan har välstånd. Borgerlig politik betyder ökade inkomstklyftor och därmed ökad bostadssegregation. I den borgerliga politikens spår blir rikare kommuner rikare och fattigare kommuner fattigare.

I ett borgerligt Sverige ökar socialbidragstagarna i fattigare kommuner och minskar i rikare kommuner. I ett borgerligt Sverige gäller det att höra till den vinnande sidan. Förlorar du är det svårt att resa sig igen.

Är det otydligt? En av mina favoritledarskribenter beskriver det mycket bättre i Aftonbladet.

Bloggat: Eva, Marlene, Roger

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I övrigt:
Laakso spekulerar inför Årets politiska blogg 2008. Björn tränar på att knuffas. Reza diskuterar friskolor. Mary om försvarspolitiken. På Ekonomikommentarer läser vi om statsskulden, och jag tycker fortfarande vi ska betala samhällskulden istället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var det verkligen någon som hade räknat med att de sämre ställda i samhället skulle få det bättre med en Alliansstyrning.Ja ... förmodligen många förstagångsväljare och den gruppen som brukar skita i andra.Tydligen en stor grupp den gången det nu var val men detta lär aldrig återuppspela sig på en lååång tid den saken är ju nu säker med en minister som uppför sig som en riktig Fuhrer.

Esteban

roberth sa...

Fel fel fel! Socialbidragen minskar bland svenskar men ökar bland invandrare. Där har du FAKTA! Något ni sossar har svårt med! SCB.se