fredag 26 september 2008

Demonstrera idag!

För ett år sedan var vi tusentals på Medborgarplatsen. Vi var upprörda över att militärjuntan i Burma mördat, misshandlat och fängslat demonstranter. Idag har exakt ett år gott sedan militärjuntan började skjuta. Fortfarande sitter tusentals politiska fångar i Burmas fängelser. Fortfarande är förtrycket en del av burmesernas vardag. Fortfarande pågår kampen.

Idag, på Saffron Revolution Day, kommer människor världen över att samlas i manifestationer och demonstrationer för att stötta det burmesiska folkets kamp, för att minnas vad som hände för ett år sedan och för att minnas vad som sker idag. För att Saffransrevolutionen fortfarande pågår.

I Stockholm minns vi i en manifestation klockan 17.00 på Sergels Torg. För att minnas och för att påminna alla de politiker som lovade att inte glömma Burma om deras löften. Be there!

På talarlistan finns bland andra Maria Ferm, Frida J Metso, Frida Perjus och undertecknad.

Media: SR, Nyhetsmorgon,
Bloggat: Jonas Morian, Karin, Annika, Charlotte, Burmautskottet, Maria Ferm, Holmgren

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I övrigt:
Är min gode vän Peter Hallford med och pratar Burma på Sveriges Radio. Peter var min trygga punkt när jag kom som oerfaren volontär till Thailand och kan mer om Burma än någon annan svensk jag känner.

4 kommentarer:

Charlotte Wiberg sa...

Jag har i alla fall röd kjol på mig idag! :-)

Catti Ullström sa...

:-)

Alexandra sa...

Synd att tekniken inte var med. Mikrofoner som trilskas är aldrig roliga. Det var även synd att så få kom och manifesterade. Förra året var vi många på Medis och i år...

Catti Ullström sa...

Ja, men vi var många fler än vad vi (dvs kommittén o utskottet) trott. Tror iofs att vi hade kunnat få det bättre om vi haft lite mer framförhållning och bättre arbetsdelning, men man lär så länge man lever.

Det där med ljudet var däremot himla trist. Stockholms AK var så säkra på att det funkade perfekt, men icke.

Hur som helst, det var kul att du och ett gäng iaf dök upp!

//Catti