tisdag 28 oktober 2008

Fantasier & frågor

Det var ett tag sedan nu. Mycket jobb men kanske ännu mer iakttagande. För även när jag inte bloggar så läser jag, tro inget annat. Jag läser och förundras. Tänker. Fantiserar.

Så på låtsas är jag Reinfeldt i en minut.

Jag sitter i en fåtölj och lutar mig tillbaka. Jag läser om Nuder, om Ahlin, om s-läns-utspelet. Jag ler. Jag inser att finanskrisen når nya höjder. Det är inte bra. Det går inte bra för Sverige. Det går inte bra för min regering. Men så länge oppositionen ägnar sig åt att bråka i riksmedia är jag ändå ganska nöjd.

Sedan slutar jag vara Reinfeldt på låtsas och är bara vanlig sosse. Lite trött. Lite orolig. Lite arg. Vi kan bättre. Vi är bättre.

Jag menar inte att Nuder inte får skriva sin bok. Det får han. Och visst får Ahlin skriva ett svar, hur osmart det än må vara. Och visst får länet tycka att (v) är ett dåligt alternativ lika mycket som Skåne får tycka att (mp) är ettdåligt alternativ. Interndebatt i offentligheten är kanske något vi ska vänja oss vid.

Samtidigt hade jag önskat att vi syntes i riksmedia just nu just idag på rund av helt andra orsaker. Den ekonomiska krisen ställer en massa frågor och många av oss söker svar. I kafferummet. På tunnelbanan. Diskussioner om den ekonomiska politiken och det ekonomiska systemet märks av överallt. Jag önskar att (s) syntes i riksmedia för att vi var med och sökte svaren på de frågor som jag vet att många ställer sig just nu.

Läs annat intressant om , , ,

I övrigt:
Har Björn skrivit ett väldigt viktigt inlägg om ett otäckt parti med en otäck politik. Vi snackar (kd).

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Catti!

Du skriver det jag tänker - hur det nu kan komma sig!

Nuders bok kom i posten idag och lyser med sin oranga färg: "Stolt men inte nöjd" (en parentes: märkligt färgval, ljusblått & orange). Håller på att plöja Winbergs "Lärarinna i politikens hårda skola" också... Mycket på en gång, men visst får de skriva.

Jag undrar dock hur partiledningen tänker. Vad är idén? Vad vill Mona? Varför? Ser hon inte att hennes uppgift är att ena, förena och se till så att alla, eller åtminstone hela partiet- dessutom helt - måste med? Det är dags att ena oppositionen och vänta strålkastarna mot Reinfeldt och Borg!

/Anna

sussi sa...

jag vill kunna köpa saffran, seriöst fick jag svaret "vi kan inte få tag på saffran av våra återförsäljare, finanskrisen du vet..." när jag var inne på Hemköp.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Catti Ullström sa...

Absurda rasistiska, sexistiska och allmänvidriga kommentarer plockas bort. Därför har ett inlägg försvunnit.

Anna:
Jag håller med. Men är faktiskt inte så förvånad över Nuders färgval. ;-)

Sussi: Mmm... det är en ny värld. (men jag åt faktiskt saffransbullar igår, så helt körd är inte vår lyxtillvaro..;-))

//Catti

Anonym sa...

Finanskrisen ställer frågor - men ger också svar. Den råa marknadsliberalismen kraschar. Konservativa regeringar tvingas förstatliga banker. Vem har tidigare påvisat att behovet av att förstatliga finansmarknaden? Varför väljer Mona Sahlin att arbeta mot mitten i dessa tider? Är det inte just nu tidernas möjligheter för socialdemokratin att driva reformer som leder till minskade klasskillnader,och ökad välfärd genom t.ex. förstatligande av banker, stopp för höga bonus och fantasifulla lönebelopp?

Margaretha

Catti Ullström sa...

Jo, men märk väl: Mona är inte (s) och (s) är inte Mona. Dvs det är inte en person som står bakom utvecklingen inom arbetarrörelsen och det är inte bara en person som bör hållas ansvarig för att debatten många av oss kanske önskar skulle komma fortfarande inte kommer.


//C

Anonym sa...

Nä, kanske inte en person enbart skall beskyllas men nog fasen har Mona ändock huvudansvaret för den förda politiken.
Som ex. höja pensionsåldern till 67 år eller att svälja Lissabonfördraget rakt av trotts att de flesta förbund är emot tills man förhandlat fram avsteg för att rädda den Svenska modellen med kollektivavtal. Det är bara livsmedels och Metall som är för och i Metall är det kraftiga protester mot det från avdelningar och klubbar.

Gruv.arb