fredag 7 november 2008

Konferens för 10-talet

Ska alldeles strax åka till Göteborg för steg två i Palmecentrets biståndsprojektledningskurs (försök säga det ordet snabbt tio gånger...). Det ska bli kul och förhoppningsvis ska det ge en mängd idéer om hur vi kan utveckla och förbättra vårt biståndssamarbete med Student & Youth Congress of Burma.

Hade den kursen inte legat just den här helgen skulle jag istället befunnit mig här i Stockholm, närmare bestämt i ABF-huset.

Där arrangerar S-studenter nämligen sin 10-talskonferens med föredrag och seminarier på teman som "Vänster om! Den moderna välfärden, att opinionsbilda offensivt", "Klass idag", "Kultur, konst och politik - vad ska vi med kulturen till?" och "Kampen om staden! Malmö, Göteborg och Stockholm i förvandling".

Det blir ideologiskt, nytänkande, konkret och väldigt viktigt. Framtidslösningar på nutidsproblem.

Jag hoppas att förbundsstyrelsen fått tag i en kamera så att vi andra kan få chansen att höra och se i efterhand, för det känns verkligen trist att missa den mest intressanta arbetarrörelsekonferensen under hösten. Förhoppningsvis blir det mer sånt här framöver.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I övrigt:
Är Tolgfors mycket kritisk mot sig själv, skriver Björn. Spelar det ingen roll om Palin inte vet vart Långtbortistan ligger, skriver Badlands. Är regeringen fortsatt splittrad, skriver Löwdin. Börjar regeringen i fel ände, förklarar Nathalie.

Inga kommentarer: